Pálavský koloběh může být: výlet na kole, běh na dno svých fyzických sil, radost z pohybu, pot stékající po zádech, strategie, únava, dobré víno, zážitek, spolupráce, recese, vztek, svatební cesta do Jiljí, vyčerpání, křížová cesta, jiný pohled na svět, pěkné chvilky ve třech, perné chvilky ve třech, společný vrchol, hra, test vytrvalosti, bolest svalů, pojídání třešní, lepení duší, snaha něco dokázat... nebo to, s čím do toho půjdete.

Pálavský koloběh je jednodenní cyklisticko-běžecký závod tříčlenných týmů. Cyklistický závod je to tím, že pojedete na kole, a běžecký díky tomu, že ta kola budete mít jen dvě. Kolik toho uběhnete a kolik ujedete záleží jen na vás. Jediná jistota je, že z Pálavy do Brna je to 50 km...

3. ročník Pálavského koloběhu dokončilo 8 z deseti startujících týmů, vítězem je v čase 3h 39 minut tým Žampióni ve složení Žanek, Jíta a Dejf.


Další Pálavský koloběh je za námi... Dle závodníků, kteří pamatují koloběhy předešlé, zatím nejnáročnější ročník, dle organizátorů - kteří si taky pamatují ročníky předešlé :o) - koloběh výživný, akční a plný změn. čím si letos týmy prošly?

  • české dráhy nezklamaly, ještě se za mnoho let své existence stále nenaučily přepravovat kola (18 kol = 20 min. zpoždění).
  • Na start letošního koloběhu se postavil historicky zatím největší peloton (11 odhodlaných žen a 19 statných mužů se svými stroji, Ptáci dokonce s prodlouženým modelem - tandem).
  • První technické problémy přišly ještě před startem - přezouvání píchlého kola bylo zajímavé zpestření. Ověřili jsme si, že duše se na vesnicích dá sehnat i v sobotu ráno.
  • První kapky potu začly téct ze závodníků už ve Věstonicích na náměstí. Byl to opravdu perný ročník - více než velké vedro (až 38°C), rozpálené cesty, stínu pomálu
  • Stratégové a plánovači tras pracovali do poslední chvíle před startem, mnozí i během závodu. (Změna trasy z důvodu konání rallye v oblasti Hustopečí byla ohlášena týmům 3 dny před závodem, postupně přibývaly další uzavírky.... opravdu to nebyl záměrný, závod zpestřující prvek, překvapeni byli i organizátoři.)
  • Proběhla také záchranná akce týmu, kterému došly síly ještě před kontrolním bodem.
  • Zjistili jsme, že 47 km se dá běžet i průměrem 13km/hod - Žampióni, klobouk dolů!
  • Do cíle dorazilo 8 z 10 týmů, ale všichni přežili :o)
  • Organizátoři ochutnali závěrem ještě adrenalinovou třešničku v podobě pátrací akce po záhadně zmizelém závodníku... se štastným koncem.

Pálavský koloběh 2010 byl ale charakterizován hlavně spoustou fajn lidí, odhodláním, pěknými výhledy, neuvěřitelnými výkony, vyčerpáním a zaslouženou radostí v cíli. Díky vám všem! Těšíme se na vás zase za rok.

Příští ročník závodu je plánován na červen 2011, nicméne jsme nakloněni posunu termínu, pokud bude zájem. Informace očekávejte na těchto stránkách od dubna 2011.

Vaši instruktoři:
Barča Veselá, Martin Kryštof Pokorný a Dalibor Darken Uhlíř

SovaBW.gif, 0 kB